Alle lampenkappen zijn handgemaakt van bestaande kappen waarbij ook het lampenkappenfolie indien mogelijk opnieuw wordt gebruikt. Soms is het noodzakelijk om de kap van nieuw folie te voorzien, ik maak dan gebruik van folie dat speciaal ontwikkeld is voor lampen. Ik bekleed de kap met een nieuwe of met een vintage stof. 

 

De lampenkappen zijn exclusief lampvoet, tenzij vermeld dat de lampenkap inclusief lampvoet is.

De lampvoeten gebruikt op de productfoto's zijn afzonderlijk verkrijgbaar en te vinden onder de knop 'lampvoeten'.

 

 

Printemps Lamp

Op een second hand rieten lampvoet een handgemaakte lampenkap met een digitale botanisch print op satijn. De lampenkap is afgewerkt met blauw en groen galon. Totale hoogte van deze complete lamp is 37 cm en de doorsnede lampenkap is 23 cm.

Printemps Lamp

€ 35,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Groove your light Lamp

Vintage schemerlampje uit de jaren '70. Aardewerk lampvoetje in oranje en conische lampenkap die in authentieke vorm, nieuw handgemaakt is. De stof van de lampenkap heeft een typerende jaren '70 design in oranje, olijfgroen en bruin. Lengte van deze complete lamp is 47 cm en doorsnede van de kap is op het breedste gedeelte 17 cm.

Groove your light Lamp

€ 39,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Little Bunny Birds Lamp

Handgemaakte lampenkap op second hand lampvoet. De stof gebruikt voor de lampenkap komt uit de Henry Glass collectie 'Ninth&Vine, designer Mary Jane Carey. De kap is afgewerkt met roze gedraaid koord, kant en bolletjes. Afmetingen van deze complete lamp; 67 cm hoog en doorsnede kap 20 cm.

little Bunny Birds lamp

€ 49,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Rock 'n Roll Kitty Lamp

Complete lamp bestaande uit een vintage lampvoet van metaal in hemelsblauw en een handgemaakte lampenkap. Op de lampenkap een vrolijke stof met basiskleur rood. De kap is afgewerkt met donkerblauw galon. Totale lengte van de lamp 60 cm en doorsnede kap op het breedste punt is 37 cm.

Rock 'n Roll Kitty schemerlamp

€ 70,00

 • Uitverkocht

Sweet butterfly Lamp

Een vintage in blauw geglazuurde keramiek lampvoet uit Frankrijk en handgemaakte lampenkap afgewerkt met galon maken samen een sfeervolle schemerlamp. De lampenkap is gestoffeerd met oud roze cretonne en heeft een botanisch dessin. Totale lengte schemerlamp 50 cm en doorsnede lampenkap 38.5 cm.

Sweet butterfly schemerlamp

€ 70,00

 • Uitverkocht

Flowers and Bugs Lampenkap

Handgemaakte lampenkap gestoffeerd met een mooie cretonne in basiskleur petrol. De lampenkap is afgewerkt met franjeband en galon. De kap heeft een doorsnede van 30 cm en is inclusief het franjeband 32 cm hoog. Exclusief lampvoet.

Flowers And Bugs Lampenkap

€ 45,00

 • Uitverkocht

Lamp La Holandesa

Handgemaakte lampenkap uitgevoerd met een heel mooie digitale print op fluweel van Hollandse meesters uit de 17e eeuw. De lampenkap staat op een vintage lampvoet van albast, een zachte steensoort die lijkt op marmer maar meer transparantie heeft. Deze complete lamp meet 42 cm en de kap heeft op het breedste punt een doorsnede van 30 cm. 

Lamp La Holandesa

€ 65,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Lamp Roos

Op een vintage keramiek lampvoet van Kostka in bordeaux rood, een handgemaakte lampenkap met lieve rozen op een lime ondergrond.

De complete lamp is 64 cm hoog en de doorsnede van de kap is 47 cm.

Lamp Roos

€ 75,00

 • Uitverkocht

Lamp Oh La La

Deze complete lamp heeft een handgemaakte lampenkap met een dubbele stoffering. Over het blauw/lila changeant taft een voile met dierenprint, de kap is afgewerkt met bordeaux galon. De vintage lampvoet is van rosé glas. Het gedraaide zwarte elektra snoer komt bij deze lamp direct vanuit de fitting. De lamp is 40 cm hoog en de kap heeft een doorsnede van 30 cm. 

Lamp Oh La La

€ 65,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Lampenkap Lady Tattoo

Handgemaakte drum lampenkap, doorsnede 30 cm en hoogte 28 cm, bekleed met canvas prints in sepia. De kap is afgewerkt met vintage band ofwel galon. Voor een dergelijke lampenkap is het mogelijk om zelf foto's of afbeeldingen aan te leveren.

Lampenkap Lady Tattoo

€ 49,95

 • Uitverkocht

Lamp Asian boy

De vintage massief houtsculptuur van een Aziatisch jongetje met gans is de basis van deze lamp. Als hoedje een handgemaakte lampenkap bekleed met canvas. Deze complete lamp meet 68 cm en de kap heeft een doorsnede van 41 cm.

Lamp Asian Boy

€ 70,00

 • Uitverkocht

Staande lamp Frida

De handgemaakte lampenkap, doorsnede van 43 cm, is bekleed met een cretonne waarop afbeeldingen van Frida Kahlo staan. De lampenkap zit op een vintage lampvoet van massief eiken. De lampvoet is hoogglans zwart gelakt. Een unieke complete lamp van 170 cm hoog, een echte eyecatcher in het interieur.  

Staande lamp Frida

€ 115,95

 • Uitverkocht

Piccola Rosa

Puntgaaf schemerlampje van Capodimonte porselein. Napolitaanse kitsch van topkwaliteit. Het lampje is gesigneerd en komt uit de eerste helft vorige eeuw. Het handgemaakte lampenkapje is nieuw. Voorzien van nieuw gedraaid snoer, stekker en knipper in wit. Het lampje is 30 cm hoog en de kap heeft een doorsnede van 22 cm.

Piccola Rosa

€ 45,00

 • Uitverkocht

Victorian lamp

Handgemaakte cilinder lampenkap met een doorsnede van 36 cm en een hoogte van 37 cm op een vintage massief houten, hoogglans zwart gelakte lampvoet. De lamp totaal is 80 cm hoog. Een sfeervolle lamp met klassieke uitstraling die in elk interieur past. Voorzien van nieuw gedraaid elektra snoer, stekker en knipper in zwart.

Victorian lamp

€ 75,00

 • Uitverkocht

Automne

Complete handgemaakte schemerlamp met een Franse lampenkap. De lampvoet uit de jaren '70 is blauw gelakt en de vintage lampenkap uit Frankrijk is gevoerd en bekleed met een mooie stevige katoen in warme kleuren. Langs de onderrand van de kap pompomband en het bandje met strikje dat de stof bijeenhoudt is van fluweel. De lamp heeft wit gedraaid snoer. De hoogte van deze complete lamp is 40 cm en de doorsnede van de kap is 25.5 cm. 

Lamp Automne

€ 49,50

 • Uitverkocht

Pioen

Handgemaakte lampenkap bekleed met een katoenen canvas. Het decor van pioenrozen tegen een lichtblauwe achtergrond geeft een klassieke Engelse uitstraling. De lampenkap heeft een doorsnede van 39 cm, 25.5 cm hoog.

Lampenkap pioen

€ 34,95

 • Uitverkocht

Jasmin

Deze complete lamp heeft een handgemaakte quatro lampenkap. De rode katoenen stof heeft een decor met jasmijntakken.

De houten lampvoet uit de jaren '70, is met hoogglans loofgroen gelakt. Het snoer heeft een knipper en is klassiek zwart gedraaid.

De lamp heeft een totale afmeting van 80 cm, doorsnede lampenkap 40 cm.

Jasmin lamp

€ 75,00

 • Uitverkocht

Pink Rose schemerlamp

Complete schemerlamp van kristal met koper uit de jaren '50. De lampenkap is handgemaakt en bekleed met roze linnen en organza waar rozen op vastgezet zijn, het lampenkapje heeft op het breedste gedeelte een doorsnede van 24 cm. De totale lengte van de schemerlamp is 46 cm.

Pink rose schemerlamp

€ 49,95

 • Uitverkocht

Ming

Handgemaakte lampenkap bekleed met cretonne katoen in okergeel met petit points en bloemetje in groen. De kap heeft een doorsnede van 25 cm en is 19 cm hoog. Het galon met kwastjes komt uit Frankrijk en is vintage. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Ming

€ 22,50

 • Uitverkocht

Exubérance

Vierkante maar taps toelopende handgemaakte lampenkap. De kap is bekleed met een katoenen cretonne in een veelkleurig abstract design.  Hoogte van de lampenkap is 24 cm en de doorsnede op het breedste gedeelte is ook 24 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap (small) Exubérance

€ 25,50

 • Uitverkocht

Tropical

Handgemaakte punt lampenkap. De stof heeft een design met papegaaien op een lichtblauwe achtergrond. De kap is 27 cm hoog en heeft een doorsnede op het breedste gedeelte van 33 cm. Exclusief lampvoet. 

€ 34,95

 • Uitverkocht

Exubérance

Lampenkap bekleed met een katoenen cretonne in een veelkleurig abstract design. De kap is 23 cm hoog en heeft op het breedste gedeelte een doorsnede van 40 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Exuberance conisch

€ 32,50

 • Uitverkocht

Solange

Lampenkap in conische vorm. De kap is bekleed met een dichtgeweven katoen waar een gouddraad in zit die op een subtiele manier een extra  'zonnige' glans geeft aan de stof. De kap is 21.5 cm hoog en op het breedste gedeelte is de doorsnede 34 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Solange

€ 32,50

 • Uitverkocht

Paradise

Cilindervormige handgemaakte kap bekleed met een zijde Crêpe de Chine met een tropische print. De kap is afgebiesd met fluweelband. De lampenkap is 29 cm hoog en heeft een doorsnede van 20 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Paradise

€ 37,50

 • Uitverkocht

Tallulah

Dit is een compleet lampje, bestaande uit een Art Deco voet van metaal in hoogglans zwart en een kap met kralenafwerking. De voet is in Art Deco stijl maar is in de jaren '80 gemaakt. Het lampenkapje is hergebruikt folie van een lampenkap afkomstig uit een groot Zweeds woonwarenhuis en afgewerkt met fluweelband en vintage kralenband. De kralen zijn van hout in de kleuren rood en zwart. De binnenzijde van de kap heeft een rood koper folie wat een heel sfeervol licht geeft.

Lamp Tallulah

€ 49,95

 • Uitverkocht

Exubérance

Deze vintage lampenkap bestaat uit panelen die afzonderlijk zijn aangebracht. De afwerking is met smalle biezen. De kap is bekleed met bekleed met een katoenen cretonne in een veelkleurig abstract design.  De hoogte van de kap is 27 cm en de doorsnede op het breedste gedeelte is 13 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Exubérance tulp

€ 49,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aurora

Cilindervormige kap bekleed met een stof van milieuvriendelijk bamboe en is afgebiesd met fluweelband. De kap is 29 cm hoog en heeft een doorsnede van 20 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Aurora

€ 25,50

 • Uitverkocht

Suzani

Ovale lampenkap bekleed met een stof uit de collectie van Vera Bradley. De kap is 23 cm hoog en heeft een doorsnede van 31 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Suzani

€ 32,50

 • Uitverkocht

Paradise

Ovale lampenkap bekleed met een zijde Crêpe de Chine met een tropische print, afgebiesd met fluweelband. De kap is gemaakt van een dikker folie waardoor het licht me kap meer gefilterd wordt. De kap is 23 cm hoog en heeft een doorsnede van 31 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap ovaal Paradise

€ 49,50

 • Uitverkocht

Folcloric Plafondlamp

Folklore in optima forma. Dit is een vintage plafondlamp waarvan alleen de kap een nieuwe bekleding heeft gekregen. Een katoenen stof uit de collectie van Vera Bradley, afgebiesd met fluweelband. De lamp heeft nieuwe bedrading en aansluiting. 

€ 69,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Buttercup

Een vintage lampenkap in een klassieke vorm. De lamp bestaat uit meerdere vlakken van lampfolie die afgebiesd zijn. De stof komt uit de collectie van Vera Bradley en is van katoen met een bloemenprint in retro kleuren. De lampenkap is 36 cm hoog en heeft op het breedste gedeelte een doorsnede van 40 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Buttercup

€ 69,50

 • Uitverkocht

Suzani

 Deze conische lampenkap is bekleed met een katoenen stof uit de collectie van Vera Bradley. De afmetingen van deze lampenkap zijn 31.5 hoog en een doorsnede van 40 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Suzani large

€ 46,50

 • Uitverkocht

Little Bug

Conische lampenkap bekleed met digitale print van bloemetjes en insecten. De kap is 23.5 hoog en heeft een doorsnede op het breedste gedeelte van 39 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap little bug

€ 29,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Frida

De lampenkap is bekleed met een katoenen stof waarop een decor van o.a bloemen uit het oeuvre van Frida Kahlo, een Mexicaanse surrealistische kunstschilderes (1907-1954). De lampenkap is 25.5 hoog en heeft een doorsnede van 29 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Frida

€ 32,50

 • Uitverkocht

Fee

Lampenkap in ovale vorm bekleed met katoenen stof met een sprookjesachtig decor. De stof is in blauwe en paarse tinten en heeft een sparkle. De kap is 21 cm hoog en heeft een doorsnede van 30 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Fee ovaal

€ 32,50

 • Uitverkocht

Frida

De lampenkap is bekleed met een katoenen stof waarop een decor van o.a bloemen uit het oeuvre van Frida Kahlo, een Mexicaanse surrealistische kunstschilderes (1907-1954). De kap is 58 cm hoog en heeft een doorsnede op het breedste punt van 38 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Frida (groot)

€ 79,50

 • Uitverkocht

Folcloric

Dit is een compleet lampje bestaande uit een vintage lampvoetje en lampenkap. De houten lampvoet is in een zoet roze kleur gelakt. De lampenkap heeft een bekleding van katoen uit de collectie van Vera Bradley. Het kapje is afgebiesd met roze fluweelband. De hoogte van het lampje 32.5 cm en de doorsnede van het kapje is 18 cm.

Schemerlampje Folcloric

€ 24,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Millefleurs

Dit is een compleet lampje bestaande uit een lampvoet en lampenkapje. Het lampje is 31.5 hoog en de kap heeft een doorsnede van 17 cm. 

Het lampvoetje is vintage Plazuid en afkomstig uit de N.V Koninklijke Plateelbakkerij Zuid-Holland een Goudse aardwerkfabriek. Het is voorzien van merkteken en nummer. Het kapje is ook een vintage model en bekleed met een millefleurs katoen, afgebiesd met fluweel en zig zag band.

Schemerlampje Millefleurs

€ 42,00

 • Uitverkocht

Dewi

Lampenkap bekleed met een heel mooie authentieke Batik in blauwtinten met bloemen in oranje en paars. De kap is 23.5 cm hoog en een doorsnede op het breedste gedeelte van 35 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Dewi

€ 39,50

 • Uitverkocht

Sari

Lampenkap, 30 cm doorsnede aan de onderkant en 19 cm hoog, bekleed met een originele Batik. Exclusief lampvoet. 

 

Lampenkap Sari

€ 32,50

 • Uitverkocht

Music Cats&Dogs

De conische vorm van deze lampenkap laat goed de ruimte voor de hondjes en poezen die op de katoenen stof staan.  De kap heeft een bordeaux rode fluwelen bandje op de naad en onderlangs een fris groen zigzagbandje wat perfect past bij de retro uitstraling van de kap. De hoogte is 25 cm en de doorsnede 23 cm.

Lampenkap Cats&Dogs

€ 24,95

 • Uitverkocht

Peacock tail

Lampenkap bekleed met Japanse katoenen stof met een abstract decor van pauwenveren in paarse en blauwe tinten. De kap is met galon en franjeband afgewerkt. Doorsnede van de kap op het breedste gedeelte is 30 cm en de hoogte is 28 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Peacock

€ 59,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Fee

Lampenkap in conische vorm bekleed met katoenen stof met een sprookjesachtig decor. De stof is in blauwe en paarse tinten en heeft een sparkle. De kap is 34 cm hoog en heeft een doorsnede van 34 cm. Exclusief lampvoet. 

Lampenkap Fee conisch

€ 32,50

 • Uitverkocht